top of page

Sta vnetje mehurja in glivična vnetja tvoja stalnica?

Vnetje mehurja veliko bolj prizadane ženske kot moške, saj smo kar 30 krat bolj podvržene vnetjem mehurja. Več kot 80% žensk se s tem bolezenskim stanjem spopade vsaj enkrat v življenju.

Brusnice proti vnetemu mehurju
Brusnice; naravna rešitev pri vnetem mehurju

Vnet mehur - Ženske so osemkrat bolj podvržene vnetjem sečil kot moški

Sečnica je pri ženski krajša kot pri moškem in imajo bakterije zato krajšo pot do mehurja, obenem pa moška prostata izloča snovi, ki delujejo protimikrobno. Pri ženskah pa obstaja več kot 50% verjetnost, da bodo imele v svojem življenju vsaj enkrat vnetje sečil. Pri moških se tveganje za razvoj vnetij sečil povečuje z leti in je povezano tudi s težavami s prostato.


Kadar je vnetje omejeno na mehur, gre predvsem za neprijetno in bolečo izkušnjo, če pa se razširi na ledvice, so lahko posledice resnejše in trajnejše. Posebej nevarno je vnetje sečil lahko za nosečnice, starostnike, bolnike s sladkorno boleznijo, bolnike z zmanjšano imunsko odpornostjo in bolnike po uroloških posegih.


Pri mlajših, zdravih osebah, vnetja sečil večinoma potekajo v blažji, nezapleteni obliki. Vnetje mehurja pogosto mine samo od sebe, kadar pa simptomi ne izzvenijo v dveh do treh dneh, pa obiščemo zdravnika. Zdravnik za vnetje mehurja in ledvic praviloma predpiše antibiotike ali druga zdravila s protimikrobnim delovanjem. Pri blažjih oblikah in za preprečevanje razvoja vnetij sečil pa si lahko pomagamo tudi z določenimi naravnimi metodami in izdelki za samozdravljenje.


Glivična vnetja

Ljudje o intimnih težavah, še posebej o glivičnem vnetju nožnice, zelo neradi govorimo, a so kljub temu zelo pogost pojav. Srbenje, suhost, oteklina, rdečica in povečan izcedek pri vnetju so znak blažjega ali hujšega vaginalnega vnetja, ki je lahko zelo neprijetno.


Zdrava vaginalna flora je prva obrambna linija proti vnetju nožnice

V nožnici so stalno prisotne koristne (v veliki meri mlečnokislinske Lactobacillus) bakterije in drugi mikroorganizmi, ki vzdržujejo kislo okolje, v katerem se ne morejo prekomerno razmnoževati škodljive bakterije (ki bi lahko povzročile bakterijsko vnetje nožnice).

V kolikor se ravnovesje tega okolja poruši in se razmnožijo škodljivi mikroorganizmi, se posledično pojavijo tudi vnetja zunanjih in notranjih predelov vagine.Kaj je krivo za rušitev ravnovesja in s tem razmnoževanja škodljivih bakterij?

  1. ANTIBIOTIKI Povsod v našem telesu so doma dobre in slabe bakterije, tako je tudi v vaginalnem kanalu. Ko začnemo jesti antibiotike, pa se to ravnovesje poruši, kar povzroči masovno umiranje bakterij (tako dobrih, kot slabih). Gliva kvasovka, strokovno imenovana Candida albicans tako dobi idealno okolje za razraščanje in povzročanje neprijetnosti. ŠTUDIJA

  2. HORMONSKA NERAVNOVESJA IN ESTROGEN Povišanje estrogena se lahko pojavi med nosečnostjo ali pri hormonskih terapijah, zvišanje nivoja estrogena lahko povzročita tudi stres in napačen način življenja. ŠTUDIJA
V tem času vsi vedno bolj posegamo po naravnih rešitvah za naše težave. In kako naravno nad težave z vaginalnimi vnetji in vnetji mehurja?

Lady Lac Henry Blooms izvleček ameriških brusnic

LADY LAC - IZVLEČEK AMERIŠKIH BRUSNIC V KAPSULAH

Prva pomoč za ženske težave. Intimni rešitelj - to je Henry Blooms Lady-Lac® - izvleček ameriških brusnic z mlečnokislinskimi bakterijami. Izjemna moč izvlečka ameriških brusnic; kar 60.000 mg z mlečno kislinskimi bakterijami, podpira zdravo vaginalno floro. Zmanjša možnost pojava cistitisa (vnet mehur), lajša pekoče draženje pri uriniranju, podpira zdravje sečil ter zmanjša nastajanje prostih radikalov v telesu. Dodani 3-je različni sevi mlečno kislinskih bakterij; skupaj 15. milijonov CFU.

✓ Podpora zdravi vaginalni flori,

✓ zmanjša možnost pojava cistitisa (vnetje mehurja),

✓ lajša pekoče draženje pri uriniranju,

✓ podpira zdravje sečil, ✓ odpravlja neprijetne vonjave nožnice,

✓ dodane mlečno kislinske bakterije. Primerno za vegane in vegetarijance.

Brez glutena. Brez dodane pšenice, sulfitov, kvasa, živalskih sestavin, mlečnih sestavin, jajc, soje laktoze, sladkorja, umetnih barvil in arom. 

Commentaires


Preverite v trgovini