ZGODBA PODJETJA ALGENA

Podjetje Dodaj prehrani Algena doo Alenka in Neja Janet družinsko podjetje
Alenka Janet Algena doo

Podjetje Algena je bilo ustanovljeno leta 2003. Od takrat, z našo ponudbo izdelkov pomagamo izboljševati kvaliteto zdravja in dobrega počutja. Ukvarjamo se namreč z uvozom in distribucijo prehranskih dopolnil znamke Blooms iz Avstralije in prodajo le-teh v lekarnah, specializiranih trgovinah in na spletu.

 

Naša poslovna zgodba se je začela pisati z dvema izdelkoma, omego 3 in svetlinovim oljem, ki sem ju odkrila med iskanjem pomoči mojemu možu, ki so mu diagnosticirali težave s srcem. Moj oče, ki je takrat živel v Avstraliji, mi je poslal prehransko dopolnilo Omega 3, ki lajša težave srca in ožilja in mi svetoval, da se o njenih zelo dobrih učinkih prepričamo sami. Ko so se moževe zdravstvene težave s pomočjo tega prehranskega dopolnila brez zdravil uredile, sem vedela, da moram to pozitivno izkušnjo deliti tudi z drugimi in jim pomagati, da si lahko olajšajo življenje. Tako sem se podala na samostojno podjetniško pot in prehranska dopolnila Blooms iz Avstralije pripeljala v Slovenijo. Izdelke Blooms odlikuje visoka kvaliteta, ki jih v svetu prehranskih dopolnil uvršča na prvo mesto.

IZDELKI HENRY BLOOMS

 

Podjetje Blooms je ponosni lastnik certifikata ISO standarda kakovosti, naše podjetje pa je ekskluzivni uvoznik na slovenskem in trgu ter na sedmih drugih evropskih državah. Izdelki se ponašajo z večjo koncentracijo, večjim pakiranjem in zelo dostopno ceno. Zaradi večje koncentracije izdelek uporabniku ponudi hitrejše rezultate. Izdelki ne vsebujejo glutena, škroba, mleka, konzervansov in barvil. Prav tako ne vsebujejo težkih kovin, pesticidov in živega srebra. Ker ne vsebujejo sladkorja, so primerni tudi za sladkorne bolnike.

 

POSLOVNA POT

 

Moja poslovna pot vsekakor ni bila lahka, saj po izobrazbi nisem farmacevtka, vendar sem zelo močno verjela v visoko kvaliteto izdelkov kar me je skupaj z mojo močno željo, da pomagam drugim, pripeljalo do odprtih vrat lekarn po Sloveniji. Začelo se je zgolj z dvema izdelkoma; Omega 3 100kapsul in Omega 3 družinsko pakiranje, ki je edino v Sloveniji. Vsako leto se je paleta izdelkov, zaradi povpraševanja na trgu, povečala za en izdelek. Zdaj lahko v Sloveniji izbirate že med štirinajstimi Bloomsovimi izdelki, na kar sem izredno ponosna. Najdete jih v nekaterih lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju in zeliščnih trgovinah z zdravo prehrano. Kot novost lahko izdelke prevzamete v našem salonu na Čečovju, kjer smo vam na voljo za brezplačno strokovno svetovanje.

 

 

 

POSLOVNA VIZIJA

 

Moja formula za uspeh je; vedno verjeti vase, vztrajati, vsak dan iskati nove poslovne priložnosti, predvsem pa, da imaš svoje delo rad in, da v njem uživaš. Vse se zgodi z namenom ob točno določenem času. Za največji uspeh in v čast pa si štejem, ko me pokliče zadovoljna stranka in se pohvali, da je z Bloomsovim izdelkom dosegla dober rezultat; bodisi znižala holesterol, uravnala visok krvni tlak, rešila težave s kožo, odpravila bolečine v sklepih ali izgubila nekaj kilogramov s katerimi se je borila že vrsto let. Najbolj pomembno se mi zdi strankam ponuditi preverjene in kvalitetne izdelke, resnične informacije, svetovanje ter zelo dostopno ceno.

Podjetje se torej ne ukvarja samo z uvozom, pač pa smo se posla lotili celostno, in sicer smo odgovorni tudi za trženje in distribucijo Bloomsovih izdelkov. Ta odločitev se je skozi leta izkazala za zelo dobro, saj smo na ta način blagovno znamko dvignili na zelo visok nivo, ki pa si ga glede na kvaliteto tudi zasluži. V letu 2016 si v največji uspeh štejemo preboj na avstrijski in hrvaški trg. V prihodnosti si želimo tudi sodelovanja z drugimi evropskimi državami.

Čez deset let se z družino, ki mi pri vodstvu podjetja tudi izredno pomaga, še vedno vidim v tem poslu. Menim, da bomo skozi leta postajali samo še bolj uspešni, saj vedno več ljudi išče preverjene naravne rešitve za zdravstvene težave, kamor lahko uvrščamo tudi Bloomsova prehranska dopolnila.

Vodilo podjetja se glasi: Biti in ostati zdrav je vrednota, za katero se je vredno potruditi.

Pazite nase in bodite zdravi, ker si vi to zaslužite.

Alenka Janet, direktorica podjetja Algena d.o.o.

 

GMP Certifikat:
GMP certifikat.jpg