top of page

Ali Svetlinovo olje pomaga pri bolečih menstruacijah in ženskih težavah?

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki v velikanski ponudbi umetnih zdravil še vedno iščete alternativne rešitve? V tem primeru je olje iz semen rastline imenovane Svetlin popolno za vas. Rastlino, iz katere dobimo svetlinovo olje - kralja med olji, so najprej odkrili v Severni Ameriki. V 17. stoletju so ga prenesli v Anglijo, danes je razširjen že skoraj po vsem svetu. Njegovo učinkovitost so odkrili že Indijanci, ki so s pomočjo svetlina celili rane, zdravili kožne bolezni, zastrupitev jeter, ženske težave in prebavne težave. Svetlin naj bi celo pomagal proti mačku.



KATERE SO KLJUČNE SESTAVINE SVETLINOVEGA OLJA?


Svetlinovo olje je bogat vir gama-linolenske (GLA) in linolne (LA) kisline, torej nenasičenih esencialnih maščobnih kislin, ki sta izredno pomembni za zaščito živcev in celic. Prav tako GLA tudi povečuje tvorbo prostaglandina E-1, čigar naloga je zmanjševanje lepljenja trombocitov. Na ta način se v telesu izboljša pretok krvi, zato je izredno priporočljivo, da se ga uživa pred menstruacijo, saj lajša menstrualne bolečine.


Izredno koristen je tudi za ljudi s povišanim holesterolom, saj znižuje slab holesterol in varuje telo pred srčno-žilnimi boleznimi.

Ne gre zanemariti niti dejstva, da olje zmanjšuje nevarnost vnetij, zmanjšuje bolečine in otekanje sklepov pri artitisu in revmi.

Pomaga pri presnovi, izboljšuje razpoloženje, zmanjšuje tesnobnost, preprečuje kronično utrujenost in izboljša koncentracijo. Pa ne samo to, zaradi GLK in sorodnih maščobnih kislin olje uničuje rakave celice in tako telo varuje pred rakavimi obolenji.

Svetlinovo olje foto: Happy memories studio


SVETLINOVO OLJE - UPORABA:


Najbolje ga je uživati v obliki želatinastih 1000mg kapsul, saj to preprečuje oksidacijo olja med shranjevanjem. Hkrati pa kapsula omogoča tudi, da se nenasičene maščobne kisline počasi sproščajo v organizem, s čimer se podaljša njihov učinek.


Za najboljše učinke svetujemo jemanje dveh kapsul, 1000mg svetlinovega olja, dnevno.

Priporoča se tudi iztis olja iz kapsule, le-tega lahko uporabimo pri pripravi maske za obraz, ki bo čudovito nahranilo našo kožo, jo naredilo mehko in gladko. Odpravlja tudi težave z aknasto kožo, jo pozdravi odznotraj navzven, saj skrbi za uravnavanje hormonskega neravnovesja. Slednje pa je velikokrat vzrok za tovrstne preglavice.



ZAKAJ SE SVETLINOVO OLJE UPORABLJA V KOZMETIKI?


T. i. “kralj med olji” odpravlja različne težave s kožo ter jo naredi mehko in gladko. Odlično deluje tudi na nohte ter izboljša kvaliteto las, okrepi trepalnice in preprečuje njihovo lomljenje.

Ker ima veliko vitamina E, preprečuje nastanek suhe kože, gub, razpok ter blaži vnetja, alergije, prhljaj in luskavico. Že od nekdaj so ga uporabljali tudi za celjenje ran in podplutbe. Svetlinovo olje je torej neverjeten vir hranilnih sestavin, ki telesu pomagajo tako navznoter kot navzven.


Svetlinovo olje v kapsuli za zdravo in sijočo kožo
Svetlinovo olje za zdravo in sijočo kožo. Foto: Happy memories studio


ALI SVETLINOVO OLJE POMAGA PRI ALERGIJAH IN KOŽNIH BOLEZNIH?


Klinične študije so pokazale, da je olje iz semen svetlina primerno za zdravljenje nevrodermititisa, saj zavira vnetne procese. Študije* so tudi pokazale, da sta notranja in zunanja uporaba svetlinovega olja uspešni pri atopičnem dermatitisu.



 

SVETLINOVO OLJE NAJDETE NA NAŠIH SPLETNIH POLIČKAH:

100 kapsul, 1000mg svetlinovo olje


Sestavine (3 kapsule): svetlinovo olje 71% (3000 mg, od tega esencialnih maščobnih kislin: - 300 mg GLA), kapsula (želatina, glicerol, voda), antioksidant: d-alfa tokoferol (vsebuje sojino olje)

NE VSEBUJE: glutena, sladkorja, škroba, soli, kvasa, mlečnih dodatkov, umetnih barvil.

VSEBUJE: sojo


Navodilo za uporabo: Svetujemo uživanje 2-3 kapsule na dan, najbolje po jedi.



 


Preverite v trgovini

bottom of page