top of page

Ali Svetlinovo olje pomaga pri bolečih menstruacijah in ženskih težavah?

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki v velikanski ponudbi umetnih zdravil še vedno iščete alternativne rešitve? V tem primeru je olje iz semen rastline imenovane Svetlin popolno za vas. Rastlino, iz katere dobimo svetlinovo olje - kralja med olji, so najprej odkrili v Severni Ameriki. V 17. stoletju so ga prenesli v Anglijo, danes je razširjen že skoraj po vsem svetu. Njegovo učinkovitost so odkrili že Indijanci, ki so s pomočjo svetlina celili rane, zdravili kožne bolezni, zastrupitev jeter, ženske težave in prebavne težave. Svetlin naj bi celo pomagal proti mačku.KATERE SO KLJUČNE SESTAVINE SVETLINOVEGA OLJA?


Svetlinovo olje je bogat vir gama-linolenske (GLA) in linolne (LA) kisline, torej nenasičenih esencialnih maščobnih kislin, ki sta izredno pomembni za zaščito živcev in celic. Prav tako GLA tudi povečuje tvorbo prostaglandina E-1, čigar naloga je zmanjševanje lepljenja trombocitov. Na ta način se v telesu izboljša pretok krvi, zato je izredno priporočljivo, da se ga uživa pred menstruacijo, saj lajša menstrualne bolečine.


Izredno koristen je tudi za ljudi s povišanim holesterolom, saj znižuje slab holesterol in varuje telo pred srčno-žilnimi boleznimi.

Ne gre zanemariti niti dejstva, da olje zmanjšuje nevarnost vnetij, zmanjšuje bolečine in otekanje sklepov pri artitisu in revmi.

Pomaga pri presnovi, izboljšuje razpoloženje, zmanjšuje tesnobnost, preprečuje kronično utrujenost in izboljša koncentracijo. Pa ne samo to, zaradi GLK in sorodnih maščobnih kislin olje uničuje rakave celice in tako telo varuje pred rakavimi obolenji.

Svetlinovo olje foto: Happy memories studio


SVETLINOVO OLJE - UPORABA:


Najbolje ga je uživati v obliki želatinastih 1000mg kapsul, saj to preprečuje oksidacijo olja med shranjevanjem. Hkrati pa kapsula omogoča tudi, da se nenasičene maščobne kisline počasi sproščajo v organizem, s čimer se podaljša njihov učinek.


Za najboljše učinke svetujemo jemanje dveh kapsul, 1000mg svetlinovega olja, dnevno.

Priporoča se tudi iztis olja iz kapsule, le-tega lahko uporabimo pri pripravi maske za obraz, ki bo čudovito nahranilo našo kožo, jo naredilo mehko in gladko. Odpravlja tudi težave z aknasto kožo, jo pozdravi odznotraj navzven, saj skrbi za uravnavanje hormonskega neravnovesja. Slednje pa je velikokrat vzrok za tovrstne preglavice.ZAKAJ SE SVETLINOVO OLJE UPORABLJA V KOZMETIKI?


T. i. “kralj med olji” odpravlja različne težave s kožo ter jo naredi mehko in gla