top of page

Uporaba Svetlinovega olja v kapsuli

Kaj je svetlinovo olje, zakaj se uporablja, kako se uporablja, njegovi stranski učinki,...Kaj je Svetlinovo olje?

Svetlina; je rumena roža, ki izvira iz Južne Amerike, zaradi zmernih podnebnih sprememb, pa danes uspeva po celem svetu. Roža cveti od junija do oktobra, njen cvet se odpre šele v mraku, zato jo ponekod imenujejo tudi "nočna frajla". S stiskanjem semen Svetlina, se pridobi Svetlinovo olje, ki je bogato z maščobnimi kislinami.


Svetlinovo olje lahko dodate tudi vašemu KUŽKU! Zmešate ga v hrano ali mu ga nakapljete na smrček, da se oblizne. S tem bo dobil vaš pasji prijatelj LEPŠO DLAKO.


Zakaj je Svetlinovo olje? (za kaj se uporablja)

Depresija, tesnoba

Raziskave so potrdile, da svetlinovo olje zelo dobro vpliva na naše razpoloženje in prispeva k zmanjševanju tesnobnosti. Svetlinovo olje vnaša gama-linolensko kislino v telo ter poskrbi za hormonsko ravnovesje, kar izboljšuje razpoloženje in zmanjšuje tesnobnost


Lasje

Proti izpadanju las pri moških IN ženskah: svetlinovo olje 2 meseca dnevno vmasirajte v lasišče. Olje lahko dodate tudi v svoj priljubljen šampon.

Krepi lase in pomaga, da se manj lomijo in cepijo.


Koža

Če imate težave s kožo (ekcem, luskavica, atopični dermatitis) lahko dodajanje svetlinovega olja pomaga obnoviti kožo.

Primerno je za nego suhe, vnete, k aknam in alergijam nagnjene kože. Olje dnevno vmasirajte na prizadete dele in pustite čez noč.


Nohti

V kolikor imate krhke in lomljive nohte, na njih redno uporabljate gel ali gel lake, je Svetlinovo olje zelo priporočljivo. Nohti bodo močnejši in manj lomljivi.


Hormonsko neravnovesje

Zadostna količina gama linolenske kisline (GLA) podpira splošno hormonsko funkcijo v telesu. Ženske v predmenstrualnem obdobju doživljajo številne težave: preobčutljivost dojk, napihnjenost, zadrževanje vode, akne, depresijo, razdražljivost, megleno razmišljanje in glavobole.

Svetlinovo olje torej pomaga uravnavati hormone, vzpostavi ravnovesje in s tem lajša PMS težave.

Zelo priporočljiv je tudi pri MENOPAVZI, saj skrbi za hormonsko ravnovesje in manj vročičnega valovanja.Uživanje esencialnih maščobnih kislin ustvarja zdravo okolje za spočetje; pomagajo izgubiti težo in proizvesti uravnotežene hormone. Priporočljivo je jemanje 1500 miligramov svetlinovega olja dnevno, od prvega dne menstruacije do ovulacije.

Uporaba Svetlinovega olja?

Svetlinovo olje se zaužije v obliki želatinaste kapsule, ker preprečuje oksidacijo olja med shranjevanjem. Kapsula pomaga, da se nenasičene maščobne kisline v organizem sprostijo počasi, kar podaljša njihov učinek. Odpravlja tudi aknasto kožo, pozdravi jo od znotraj zavzven, saj skrbi za hormonsko neravnovesje.


Kapsulo pa lahko tudi predremo in olje nanesemo direktno na kožo. Olje bo kožo nahranilo in jo naredilo gladko in mehko.Svetlinovo olje; stranski učinki?

Svetlinovo olje nikakor ni škodljivo!

Odsvetuje se jemanje v zgodnji nosečnosti, močno pa se priporoča jemanje proti koncu nosečnosti, saj svetlinovo olje mehča meternični vrat.