top of page

Nespečnost in motnje spanja

Kako nočni kolagen z baldrijanom pomaga pri nespečnosti


Umirite misli z baldrijanom. Narava ponuja pomoč pri motnjah spanja in spopadanju s stresom.

Zaradi nespečnosti in motenj spanja trpi tretjina prebivalstva na zahodu, kronična nespečnost po podatkih zdravstvenih statistik muči več kot desetino prebivalstva.


Nespečnost
Nespečnost ali insomnia je najpogostejša vrsta motenj spanja

Nespečnost in druge motnje pri počitku in spanju lahko prizadetemu povzročajo težave v času spanja in tudi budnosti. O nespečnosti govorimo, kadar človek ne more zaspati in ima težave povezane z nočnim prebujanjem in prezgodnjim jutranjim zbujanjem.


Baldrijan kot pomoč pri nespečnosti


Ponoči se nejevoljen premetava pod odejo, zjutraj pa je hudo utrujen, podnevi zaspan, zlovoljen, razdražljiv, preobčutljiv in dovzeten za škodljive vplive iz okolice. Že dolgo kot učinkovita pomoč pri težavah s spanjem in spopadanjem s stresom velja baldrijan. Korenine vsebujejo eterično olje, ki sestoji iz vrst različnih snovi.


Nočni kolagen z baldrijanom
Nočni kolagen Henry Blooms z baldrijanom

Med njimi je izovalerianska kislina, ki povzroča značilno pomirjevalno delovanje baldrijana. Je pomembna pri živčnih motnjah, živčni izčrpanosti, duševni utrujenosti in nespečnosti. Baldrijan posebno priporočajo ob razburjenju, migreni , živčni omotici, histeriji, živčnem bruhanju in težavah v méni. Baldrijan je dobrodošel za živce, za krepitev in uravnavanje živčevja.



Lahko noč z nočnim kolagenom. Odlično boste spali!

Preverite v trgovini

bottom of page