top of page

Alenka Janet - intervju: Podjetništvo kot način življenja

»Podjetništvo me zelo veseli. Ne jemljem ga kot službo, temveč kot način življenja.«

Alenka Janet; direktorica podjetja Algena (dodajprehrani.si) foto: Happy Memories Studio

Alenka Janet je na področju prehranskih dopolnil brez glutena in laktoze v Sloveniji orala

ledino. Danes svoje delo vidi kot poslanstvo, saj ljudem pomaga ohranjati svoje zdravje.


Kako bi predstavili svoje podjetje?

Algena je družinsko podjetje, ki je bilo tudi ustanov- ljeno v želji po pomoči družinskemu članu, kar nas je pripeljalo do kakovostnih prehranskih dodatkov linije Blooms Health Products. Dobra izkušnja potrošnika je kasneje postala naša nova poslovna pot.

Danes že dvajseto leto iz Avstralije uvažamo prehranska do- polnila linije Blooms Health Products kot ekskluzivni uvoznik. Izdelki imajo dolgo tradicijo, že od leta 1938, in so v svetu vodilni po kakovosti, zelo visoke koncen- tracije aktivnih učinkovin pa uporabnikom zagotavljajo dobre rezultate. Leta smo se in še se trudimo, da jih na trgu ponujamo po dostopnih cenah.


Koliko časa ste v podjetništvu?

Na področju podjetništva sem aktivna že več kot dvajset let. To delo me zelo veseli, ne jemljem ga kot službo, temveč kot način življenja. Vidim ga kot pos- lanstvo, saj svojim strankam svetujemo, kako izboljšati svoje zdravje.


Vam dejstvo, da ste ženska, na karierni poti pomaga ali je ovira?

Verjetno je prednost, ker smo ženske bolj vztrajne in trmaste – če se sama za nekaj odločim, to tudi izpeljem. Nemalokrat sem ob začetku poslovne poti razmišljala o tem, kako prav bi mi prišla farmacevtska izobrazba. Med delom namreč komuniciram z zdravniki in farmacevti. Nekaterim sem zelo hvaležna, saj so mi s poudarjanjem kakovosti naših izdelkov, pomagali zgraditi samozavest. O uspehu priča dejstvo, da se več kot sedemdeset odstotkov kupcev, ki enkrat poskusijo naše izdelke, tudi vrne.



Vam ljudje, ker ste ženska, bolj zaupajo?

Ne bi rekla. Ljudje med predstavitvijo in pogovorom začutijo energijo. Četudi imaš dober izdelek, a za njim ne stojiš in ga ne znaš suvereno predstaviti, dolgoroč- no ne boš uspešen. Najbolj pomembna sta iskrenost in način podajanja informacij. Rekla bi, da je prodaja moj svet. Že v otroško igro sem z velikim navdušenjem vključevala trgovino in dogajanje v njej. Kot srednješol- ka sem bila republiška prvakinja v tehnikah prodaje.


Na katerih področjih se še uresničujete?

Sem mama dveh odraslih hčerk, imam tudi dva vnuka, uživam v vlogi babice. Ne želim, da bi čas pre- hitro minil in me moja vnuka ne bi imela dovolj ob sebi. Stara sta tri in šest let, znam jima prisluhniti in si najdem čas zanju. Prednost podjetništva je v tem, da lahko sama razporejam svoj čas.


Na kakšen način odklopite od dela, si napolnite baterije?

Rada kolesarim in hodim. Najprej je treba poskrbeti zase, začutiti svoje potrebe in se kdaj tudi razvajati. Zdravi prehrani in zmerni telesni aktivnosti redno do- dajam naša prehranska dopolnila – v prvi vrsti svetli- novo olje in koencim Q10. Polnjenje baterij se začne z zavedanjem, da je za zdravje pomembno ravnovesje med telesno, psihološko in duhovno sfero.






 

Intervju je objavljen v reviji EKODEŽELA.

 

Preverite v trgovini

bottom of page