top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika.

Spletna stran www.dodajprehrani.si je registrirana blagovna znamka, ki je v lasti ALGENA, nespecializirana trgovina z živili, d.o.o., ID št. za DDV: SI22339990 (v nadaljevanju omenjen kot ALGENA) in je zaščitena kot industrijska lastnina.

Spletna stran www.dodajprehrani.si se lahko uporablja le s temi splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji), pri čemer si ALGENA pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja. Že s samo uporabo spletne strani www.dodajprehrani.si se smatra, da je vsakokratni uporabnik, obiskovalec (v nadaljevanju uporabnik) z navedenimi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Tako se za vsakega uporabnika predpostavlja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja www.dodajprehrani.si. Zato uporabnikom svetujemo, da splošne pogoje poslovanja preverijo vsakokrat, ko se odločijo uporabljati spletno stran www.dodajprehrani.si, saj jih skladno s 120. členom veljavnega obligacijskega zakonika zavezujejo in so tako obvezni, da jih spoštujejo.

Spletno stran www.dodajprehrani.si uporabniki uporabljajo, obiskujejo in po njej brskajo na lastno odgovornost. ALGENA ne prevzema nobene odgovornosti in ni odškodninsko odgovorna za kakršnekoli poškodbe artiklov. Prav tako ALGENA ni odgovorna za vsebino katerekoli zunanje, druge spletne strani, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo www.dodajprehrani.si.

Vsebina te spletne strani je zaščitena z zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.dodajprehrani.si se lahko naložijo na mrežo in prenesejo, vendar izključno za potrebe domače, osebne uporabe. V nobenem primeru pa vsebine spletne strani www.dodajprehrani.si ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, poobjavljati, nalagati na mrežo, pošiljati po pošti ali na drug način posredovati in razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja ALGENA-e.

 

 

OPREDELITEV POJMOV:

 •  ponudnik je ALGENA, nespecializirana trgovina z živili, d.o.o., Spodnji kraj 15, 2391 Prevalje

 •  uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran www.dodajprehrani.si

 •  kupec je oseba, ki je opravila nakup v spletni prodajalni www.dodajprehrani.si

 •  spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov

 

NAROČILA IN DOBAVNI ROKI

Spletna prodajalna www.dodajprehrani.si obratuje neprekinjeno razen v primeru tehničnih motenj in nujnih vzdrževalnih del. Naročila kupcev sprejemamo od ponedeljka do petka, 24 ur na dan, razen telefonskih naročil, te sprejemamo vsak delavnik od 8.00 do 16.00 ure, razen praznikov. Vsa naročila, oddana do 12. ure, bodo v primeru, da so izdelki na zalogi, odpremljena še isti delovni dan. O predvidenem roku dostave so kupci obveščeni ob potrditvi naročila. Če izdelka ni na zalogi se rok dobave lahko podaljša in se določi sporazumno med strankama na enega izmed naštetih načinov komuniciranja (elektronska pošta, telefon).

 

 

CENE IN NAČIN PLAČILA

Vse cene v spletni prodajalni www.dodajprehrani.si so v evrih in vsebujejo DDV.

Ponudba velja v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, t.j. ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu (Naročilo potrjeno). V času naročanja veljajo podatki, ki so objavljeni.

 

V spletni trgovini je mogoče opraviti plačilo na več načinov:

 • z nakazilom po predračunu (avans) 

 • s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa ...)

 • s Paypalom

 • s plačilom po povzetju (DODATNO SE ZARAČUNA ZNESEK: 1€) - pozorno preberite navodila pri oddaji naročila
   

POŠTNO OBVEŠČANJE

Z oddajo naročila na spletni strani www.dodajprehrani.si se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov občasnih promocijskih e-poštnih sporočil. Od prejemanja e-poštnih sporočil se lahko kadarkoli odjavite na dnu vsakega poslanega sporočila ali pa nam pošljete mail na info@algena.si.

 

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA / VRAČILO BLAGA

Potrošnik lahko v 8. dneh od prejema blaga, ALGENO pisno obvesti na elektronski naslov info@algena.si ali naslov ALGENA, nespecializirana trgovina z živili, d.o.o., Spodnji kraj 15, 2391 Prevalje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Prejeto blago pa mora potrošnik vrniti podjetju v nadaljnjih 7 dneh po opravljeni obvestitvi iz prejšnjega stavka. Potrošnik blago na tak način vrne brez kakršnekoli odškodnine, vendar pa je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

Vračilo plačil bomo opravili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 15. dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe po poštni nakaznici ali na Vaš TRR račun (le-tega morate v obvestilu o odstopu od pogodbe ustrezno navesti) oz. boste prejeli vračilo na enak način, kot ste oddali plačilo; v primeru plačila s kreditno kartico, boste prejeli vračilo na kreditno kartico. V primeru plačila s Paypalom pa vrnemo kupnino na Paypal.

POSTOPEK NAROČILA

Izdelke iz naše ponudbe lahko enostavno naročite:

 • preko spletne trgovine,

 • preko telefona +386 70 557 788  – od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro

 • preko e-pošte info@algena.si

Naročene izdelke vam pošljemo na naslov, ki ga navedete ob oddaji naročila, lahko pa jih osebno prevzamete tudi v našem salonu na naslovu Čečovje 5 (vstopite v Tuš trgovino, salon se nahaja v hodniku na levi strani). Če izdelka ni na zalogi, vas obvestimo preko telefona ali preko e-pošte.

NAROČILA PREKO SPLETNE TRGOVINE

 • naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu

 • najnižja vrednost naročila ni določena

 • če imate pri nakupu kakršnekoli težave (napačna izbira izdelkov ipd.), nam pošljite e-pošto z opisom problema

NAROČILA PREKO TELEFONA

 • naročilo lahko oddate od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na telefon 070 557 788

1. korak: pokličite nas na telefonsko številko

2. korak: zaupajte nam seznam in količino izdelkov

3. korak: zaupajte nam telefonsko številko in e-poštni naslov

4. korak: ob zaključku pogovora boste prejeli e-pošto, ki potrjuje nakup in povzema vsebino nakupa.

 • najnižja vrednost naročila ni določena

 • če imate pri nakupu kakršnekoli težave (izguba gesla, napačna izbira izdelkov ipd.), nam pošljite e-pošto z opisom problema

NAROČILA PREKO E-POŠTE

 • naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu

1. korak: pošljite nam povpraševanje na info@algena.si

2. korak: v e-poštnem naslovu nam zaupajte seznam in količino izdelkov

3. korak: na e-poštni naslov, s katerega boste poslali povpraševanje, boste prejeli e-pošto, ki potrjuje nakup in povzema vsebino nakupa.

 • najnižja vrednost naročila ni določena

 • če imate pri nakupu kakršnekoli težave (izguba gesla, napačna izbira izdelkov ipd.), nam pošljite e-pošto z opisom problema

DOSTAVA

DOSTAVA S POŠTO SLOVENIJE:

Strošek dostave = 4,40 €

Naročeno blago bo preko Pošte Slovenije dostavljeno na vaš naslov, ki ste ga navedli ob naročilu, najkasneje v 3-eh delovnih dneh po prejetju naročila, v kolikor je bilo naročilo potrjeno. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

OSEBNI PREVZEM:

Osebni prevzem je možen PO DOGOVORU s predhodno najavo na telefonsko številko
+386 70 557 788  na naslovu: Čečovje 5, 2390 Ravne na Koroškem (v Tuš trgovini, nahajamo se na hodniku na levi - vodijo vas vijolične puščice na tleh). V kolikor želite plačilo opraviti v salonu ob prevzemu, vas opozorimo, da je možno le gotovinsko plačilo.

IZDAJA RAČUNA

ALGENA po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v .pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

KODE ZA POPUST

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu določenih izdelkov preko spletne trgovine www.dodajprehrani.si. Aktivne kode so zapisane na oglasnih sporočilih. So časovno omejene, kar je zmeraj dodano tudi k opisu v oglasnem sporočilu. Nakup mora biti izveden v danem časovnem okviru, sicer koda ni več veljavna. Kode za popust na že znižane artikle ne veljajo. Za en nakup lahko koristite le eno kodo za popust. 

Uporaba kode za popust: 

 • izberite izdelke, ki jih želite kupiti, s klikom na »dodaj v košarico« jih dodajte v košarico, 

 • izberite »prikaži košarico«, 

 • pod sliko in zapisano količino izdelkov dodanih v košarico najdete okence »vpišite promocijsko kodo«. Ko je koda vpisana kupon vnovčite s klikom na okence »Apply«,

 • ko se kupon vnovčili se bo vrednost le-tega avtomatsko odštela od vrednosti vašega naročila. Ostal bo znesek, ki ga je še potrebno poravnati.

NAPAKE NA SPLETNI STRANI

Slike so simbolične. Možne so napake v opisih artiklov.

 

OSEBNI PODATKI, VARSTVO PODATKOV IN HRANJENJE POGODB IN RAČUNOV, JEZIK SKLENITVE POGODBE

Osebne podatke, ki nam jih posredujete na spletnem mestu DODAJPREHRANI.si, bomo uporabljali izključno za komunikacijo z osebami, ki nam podatke posredujejo. Nikakor jih ne bomo posredovali ali kakorkoli podali tretjim osebam. Vse pogodbe in računi bodo v hrambi pri ponudniku največ 5 let od sklenitve pogodbe. Dvig fotokopij slednjih je možen v času hrambe pri ponudniku, po predhodni pisni zahtevi kupca. Pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo, v ekipi ALGENA, d.o.o. pričakujemo vaše sporočilo na naslov info@algena.si ali pisno na naslov: ALGENA, nespecializirana trgovina z živili, d.o.o., Spodnji kraj 15, 2391 Prevalje.

Telefon: 070 557 788

E-mail: info@algena.si

Pazite nase.

EKIPA DODAJPREHRANI.SI

bottom of page