Objavil

Vse težave izvirajo iz črevesja

Črevesne težave

Črevesje je organ v katerem se vrši nešteto mikro procesov, ki so še kako pomembni za naše vsakdanje funkcioniranje. Kadar naše črevo opravlja svojo funkcijo, se počutimo dobro, smo polni energije in naše telo je pripravljeno na izzive, ki ga prinaša stres modernega vsakdana. Kadar pa imamo črevesne težave, pa to vpliva na počutje in delovanje celotnega telesa. Že star kitajski pregovor se je glasil takole: “smrt se začne v črevesju”. 

Kako torej lahko pomagamo našemu črevesu do najboljšega funkcioniranja? 

Naloge črevesja v našem telesu: 

  • absorbira hranila iz hrane v ustreznih količinah in pravilnem ravnotežju, 
  • preprečuje toksinom, da bi vstopili v naše telo, 
  • krepi naš imunski sistem, 
  • skrbi za pravilno sproščanje živčnih tansmiterjev, ki vplivajo na naše počutje (npr. hormon sreče; serotonin), itd.

Črevesne težave

Kadar črevo ne opravlja vseh svojih nalog, telo ne more absorbirati vseh hranil, potrebnih za učinkovito izvajanje procesov za optimalno delovanje telesa. Posledično se počutimo slabo, zmanjkuje nam energije, težko se skoncentriramo, naše razpoloženje se hitro spreminja. Začnejo se pojavljati različne prebavne težave (npr. zaprtje, napihjenost, diareja, itd.), nihanje telesne teže, lahko opazimo tudi bolečine v mišicah in sklepih, pogosto prihaja do krčev. 

Probiotiki

Kadar se pojavljajo zgoraj opisani simptomi je čas, da razmislimo o uživanju kakovostnih probiotičnih kultur, ki bodo v našem črevesju spet ustvarile dobro mikrofloro in nam povrnile energijo. Probiotiki so dobre bakterije, ki živijo v našem črevesju. V zdravem prebavnem traktu lahko najdete tudi do 400 različnih vrst probiotičnih bakterij. Za ohranitev močnega imunskega sistema je še kako pomembno, da vzdržujemo dobro razmerje med “dobrimi” in “slabimi” bakterijskimi sevi.

Probiotike lahko v telo vnesemo le s prehrano ali s prehranskimi dopolnili, katerih prednost je, da z njimi v telo naenkrat vnesemo več milijonov bakterijskih kultur. Ker je Ph želodca kisel veliko zaužitih bakterij v črevesju ne preživi, zato je bistveno, da je le-teh v eni kapsuli čim več. V našem probiotiku boste našli 6 bilijonov različnih sevov probiotičnih kultur (6*109 CFU).

Tiste bakterije, ki v prebavilih preživijo, se prilepijo na stene prebavnega trakta, kjer pomagajo pri prebavi, začnejo pa se tudi razmnoževati. Začnejo izplavljati toksine iz telesa, pomagajo pri absorbciji hranil, vitaminov in mineralov. Da bi to dosegli je potrebno terapijo izvajati vsaj 2 meseca, na dan moramo v telo vnesti kar 1-3 milijarde probiotičnih bakterij.

Vir naslovne slike: www.freepik.com