Objavil

Spomladansko čiščenje in razstrupljanje

Kurkumin - Kurkuma Plus Algena

nujno za kakovostno in zdravo življenje

Obožujem pomlad! Pa ne le zato, ker sem otrok pozno marčevskega sonca, temveč zato, ker se svet odene v žive barve in živahno vzdušje. Tudi, če smo še vedno v času epidemije, mi nič ne more vzeti vsakodnevnih sprehodov čez cvetoče travnike in nastavljanja toplemu pomladnemu soncu. Imam pa v pomladnih mesecih tudi dva nujna rituala, ki jih ne izpustim nikoli in poskrbita tako za moje zdravje kot tudi kakovostno življenje. Že veste o čem govorim?

Prvo je seveda vsakoletno spomladansko čiščenje. Brez tega enostavno ne gre. Če bi videli s kakšnim navdušenjem pospravim zimske obleke in iz omar potegnem tanjše majice ter kakšno prikupno oblekico. Vedno se tudi potrudim, da oblačila, ki jih ne nosim, podarim naprej. Ob poznih spomladanskih jutrih pa najbolj uživam, ko lahko za dobro jutro odprem okno in zadiham sveže sonce. 

Druga stvar, ki se je poslužujem vsako leto poleg spomladanskega čiščenja pa je razstrupljanje telesa. Zakaj? Ker samo tako lahko moje telo optimalno deluje. Čisto okolje in čisto telo – zmagovita kombinacija. In priznam, tudi sama sem imela pred leti težave najti izdelke za pravilno in učinkovito razstrupljanje. Ker vem, kako pomembni so kakovostni izdelki, sem vam nekaj predlogov pripravila spodaj. Med moje najljubše izdelke sodijo kapsule Kurkumina plus z dodanim črnim poprom, bio fermentiran napitek iz oljčnih listov ter kapsule Liver Detox. 

Zakaj Kurkumin plus z dodanim črnim poprom?

Verjetno ste že slišali za neverjetno zdravilno moč, ki jo premore kurkumin. Ne le da pomaga nadzorovati vnete odzive v telesu in ohranjati zdravje jeter ter žolčnika, obenem nam olajša prebavo, pripomore k boljši presnovi maščob in stimuliranju proizvodnje telesnih tekočin. Dodatek črnega popra poskrbi za biološko aktivno razpoložljivost kurkumina in njegovo absorpcijo v telo, obenem pa spodbuja naravno izločanje strupov iz telesa in hkrati ureja prebavo. 

Zakaj bio fermentiran napitek iz oljčnih listov?

Že primorske none so oljčnim listom pripisovale ogromno zdravilnih učinkovin. Izvleček oljčnih listov pomaga pri jačanju imunskega sistema. Uporablja se tudi za lajšanje simptomov kašlja, vročine ali vnetega grla. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da imajo oljčni listi močno antioksidativno moč, saj spodbujajo optimalno zdravje in dobro počutje, obenem pa ohranjajo normalen krvni tlak. In zakaj je pomembno, da je napitek fermentiran?

Proces fermentacije poskrbi, da so živila lažje prebavljiva, prav tako pa pridobijo tudi veliko koristnih snovi; številni encimi, vitamini in minerali, med drugim se tvori tudi folna kislina. Izdelku pa so dodane tudi številne  veganske probiotične kulture, ki še dodatno pripomorejo k vzpostavljanju zdrave črevesne mikrobiote in s tem poskrbijo za ohranjanje našega zdravja. 

Zakaj Liver Detox?

Jetra so eden naših najpomembnejših organov, saj opravljajo vitalne funkcije v telesu. Do njih moramo gojiti še posebno prijateljski odnos, ker se le tako lahko izognemo številnim boleznim v prebavnem traktu in ožilju. V kapsulah Liver Detox so kar 4 izredno pomembne surovine, ki pomagajo našim jetrom pri razstrupljanju. Pegasti badelj odločno pripomore k zaščiti in detoksifikacijskemu potencialu jeter ter zdravju srca.

Črni poper poskrbi za naravne prebavne funkcije in pomaga čistiti jetra. Artičoka pomaga podpirati pretok prebavnih sokov in pripomore k normalnemu nivoju krvnih maščob. Kurkumine izjemne lastnosti smo sicer že našteli, med njene najpomembnejše pa zagotovo spada olajšanje prebave in boljša prebava maščob.  

Pomladansko čiščenje torej poskrbi za kakovostno okolje, v katerem živite, spomladansko razstrupljanje pa za optimalno delovanje vašega telesa. Popazite nase to pomlad tudi vi, lepota sije navzven. Uživajte v vedno toplejših sončnih dnevih in dolgih sprehodih čez cvetoče in dišeče travnike. 


Avtorica zapisa: Kaja Ahčin

Kurkumin - Kurkuma Plus Algena
Avtor fotografije: Grega Ravnjak