top of page

Ste izčrpani in preobremenjeni?

Se kdaj počutite popolnoma brez energije, kot, da so se vam čisto izpraznile baterije?

Se zbudite izčrpani in nenaspani?
Izčrpanost občutimo, ko naše telo za vsakodnevne naloge porabi več energije, kot pa je lahko ustvari. Posledice se kažejo na poslabšanem delovanju vseh telesnih funkcij, čez dan potrebujete počitke, ponoči potrebuje več spanja,... Takšna izčrpanost lahko vodi do izgorelosti ali kronične utrujenosti.

Kako si lahko pomagamo?

Svojo dejavnost je potrebno prilagoditi trenutnim telesnim sposobnostim. Ne pretiravajte in ne naložite si preveč dela, dejavnosti postopoma in počasi povečujte. Pomembna sta zadosten počitek in gibanje na svežem zraku, zelo pomembna je zdrava prehrana, bogata z beljakovinami, vitamini in minerali (sadje, zelenjava, soja, ribe, žitarice).

Ne smemo pozabiti na duševno zdravje, za katerega bomo poskrbeli s pomočjo meditacij.Ukrepajte čimprej

Takoj, ko opazite znake pomanjkanja energije ali stalno utrujenost, ukrepajte. Telesu in telesnim celicam je treba čimprej vrniti energijo, da ne bi prišlo do hujših zapletov.Koencim Q10 za energijo celicam

Koencim Q10 je močan antioksidant, prisoten v vseh telesnih celicah, ki sodeluje pri tvorbi energije v dihalni verigi in upočasnjuje procese staranja telesnih celic. Človeški organizem je sposoben sam izdelati koencim Q10, največ ga proizvedejo srce, jetra in ledvice. Njegovo nastajanje v telesu pa se z leti zmanjšuje, saj se po 40. letu starosti njegovo nastajanje zmanjša za kar 30 odstotkov.

Pomanjkanje koencima Q10 je lahko tudi posledica prevelikega vnašanja alkohola in tobaka v telo, ob dolgotrajnem jemanju zdravil, pri nekaterih boleznih, pri raznih dietah z omejenim vnosom maščob in pomanjkanju nekaterih vitaminov, pomanjkanje pa lahko občutijo tudi ljudje pod stresom in aktivni športniki.


Izberite vodotopni Q10

Med prehranskimi dopolnili izberite koencim Q10 v vodotopni obliki, saj ima ta po zaužitem obroku kar do 3,4-krat višjo absorpcijo v telesne celice kot koencim Q10 v oljnotopni obliki.

PREDNOSTI KOENCIMA Q10 OD DODAJPREHRANI.SI

Patentirana in zaščitena ubidekarenon aquacelle oblika poskrbi, da se q10 razprši na mikrodelce, kar pomeni 5-krat boljšo absorpcijo in direktni ter takojšni učinek.


Dodatne naloge Koencima Q10

Koencim Q10 upočasnjuje proces staranja ter preprečuje nastanek novih kožnih gub, zato ga ljudje pogosto imenujejo kar »eliksir mladosti«.

Strokovnjaki verjamejo, da koencim Q10 varuje srce ter s spodbuja proizvodnjo energije v celicah.

  • Pomaga pri srčno-žilnih težavah,

  • zavira proces staranja kože,

  • koži vrača elastičnost,

  • izboljšuje mikrorelief kože,

  • izboljšanje energije ter koncentracije.
 


Povzeto po: vizita.si


Comentarios


Preverite v trgovini