top of page

Ana iz @prehranazadva: "Za preprečevanje pogostih okužb je priporočljivo uživati Lady Lac..."

VNETJE SEČIL

Vnetje mehurja in porušena vaginalna flora so ene najpogostejših zdravstvenih težav žensk. Za to je delno ''kriva'' anatomija oziroma krajša sečnica žensk v primerjavi z moškimi. Do omenjenih težav lahko sicer pride kadarkoli, še bolj pa tveganje poveča izpostavljenost vlažnemu okolju (bazeni, savne, mokre kopalke…), spolni odnosi, nizek vnos tekočine in neustrezna prehrana, sladkorna bolezen in stanje kot je nosečnost.

Okužbe sečil se lahko pojavijo v različnih delih sečil. Najpogostejša je okužba spodnjih sečil (sečnica in mehur), manj pogosta pa je okužba ledvic (pielonefritis), ki je tudi bolj nevarna. Simptomi okužbe se kažejo kot pogosto uriniranje, pekoč občutek pri uriniranju, neprijeten vonj ob uriniranju, kri v urinu… v resnejših primerih pa tudi s povišano telesno temperaturo, bolečinami v predelu ledvic in slabosti. Najpogostejša je okužba z bakterijo E. Coli (Escherichia Coli), ki živi v črevesju in ob prenosu bakterij iz zadnjika do sečnice povzroči okužbo.

Vnetje sečil je še posebej pogosto v obdobju nosečnosti, zaradi upočasnjene peristaltike sečevodov, relaksacije mišičnega tkiva in pritiska rastoče maternice na plod.ZDRAVLJENJE Z ANTIBIOTIKI

Vnetje sečil se v večini primerov zdravi z antibiotiki, ki odlično opravijo svojo nalogo v boju proti bakterijam, ki na naše zdravje negativno vplivajo. Žal pa ima uživanje antibiotikov tudi svoje minuse. Antibiotiki namreč ne ločijo med koristnimi in nekoristnimi bakterijami in ''pobijejo'' tudi tiste, ki so našemu zdravju koristne. To lahko poruši vaginalno floro, kar povzroča pogosta glivična vnetja.


PORUŠENA VAGINALNA FLORA IN GLIVIČNA VNETJA

V vagini se nahajajo ''koristne'' mlečnokislinske bakterije imenovane lactobacillus. Njihova naloga je da vzdržujejo vaginalno floro in preprečujejo razrast škodljivih bakterij s pomočjo proizvajanje mlečne kisline. Zmanjšano število mlečnokislinskih bakterij torej vodi v porušeno vaginalno mikrofloro. Vzrokov zakaj se število bakterij lahko zmanjša je več – poleg že omenjenega uživanja antibiotikov je pogost vzrok tudi hormonske spremembe tekom menstrualnega cikla, nastop menopavze ali nosečnosti, uporaba neustreznih izdelkov za intimno nego, uživanje kontracepcijskih tabletk, stres in sintetično spodnje perilo…


PREPREČEVANJE OKUŽB

Za preprečevanje pogostih okužb je priporočljivo slediti nekaj osnovnim ukrepom:

· uživajte veliko tekočine,

· po kopanju v morju ali bazenu takoj zamenjajte mokre kopalke,

· poiščite izdelke za intimno nego, ki vam odgovarjajo,

· nosite bombažno spodnje perilo,

· izogibajte se uživanju kave in alkohola v prevelikih količinah,

· uživajte Lady Lac.
Ladylac je prehransko dopolnilo namenjeno podpori vaginalnega zdravja. Lady lac kapsule vsebujejo d-manozo, enostavni sladkor, ki se v večjih količinah nahaja v brusnicah. V sečilih se na d-manozo vežejo bakterije E.Coli, ki se v kratkem času z urinom izločijo. Poleg tega dopolnilo vsebuje tudi 3 mlečnokislinske bakterijske seve, skupno kar 15 milijonov CFU. Lady lac poskrbi za preprečevanje vseh najpogostejših težav povezanih z vaginalnim zdravjem, tako da zmanjšuje tveganje za vnetje sečil in mehurja, lajša pekoč občutek pri uriniranju in preprečuje razrast bakterij, ki rušijo vaginalno floro. Izdelek je namenjen tako preventivni uporabi, kot tudi sočasni uporabi skupaj z antibiotiki v obliki kurative.


Svetovala je Ana Zrimšek,


svetovalka za prehrano med nosečnostjo 

www.dodajprehrani.si

Comentarios


Preverite v trgovini