top of page

Alenka Janet: Formula za uspeh je, da verjameš v svoj posel

Alenka Janet je direktorica podjetja Algena doo, ki ekskluzivno že 19 let uvaža prehranska dopolnila linije Henry Blooms iz Avstralije, www.dodajprehrani.si, #pazimnase. Začelo se je zgolj z dvema izdelkoma: Omega3 200 kapsul (družinsko pakiranje, ki je edino v Sloveniji) in Svetlinovo olje v kapsuli. Vsako leto se je paleta izdelkov, zaradi povpraševanja na trgu, povečala za en izdelek. Zdaj lahko v Sloveniji izbirate že med štirinajstimi Bloomsovimi izdelki, na kar je Alenka izredno ponosna.

Alenka Janet; direktorica podjetja Algena (dodajprehrani.si) foto: Happy Memories Studio


Pozdravljeni Alenka. Se nam lahko predstavite?

Sem Alenka Janet. Mama, žena, babi in poslovna ženska. Na prvo mesto vedno postavim najprej družino, ki je moj ponos in vrelec, kjer črpam moč in energijo. Rada imam svojo službo, v kateri uživam in verjamem, da je moje poslanstvo. Rada sem podjetnica.


Imate kakšno posebno formulo za uspeh?

Formula za uspeh je, da verjameš v svoj posel, vztrajaš tudi, ko ni enostavno. Če imaš produkt, ki je tebi oz. tvojim pomagal, je to formula za uspeh. Če si pripravljen trdo delati, vztrajati na svoji poti in če v svojem delu uživaš, potem rezultat ne sme izostati. Predvsem pa moraš imeti svoje delo rad.


Vaša spletna trgovina dodajprehrani.si se ukvarja s prodajo prehranskih dopolnil znamke Henry Blooms iz Avstralije. Nam zaupate, kako se je začela pisati vaša poslovna zgodba Algena?

Moja poslovna pot se je začela pisati z dvema izdelkoma, Omego 3 in Svetlinovim oljem, ki sem ju odkrila med iskanjem pomoči mojemu možu, ki so mu diagnosticirali težave s srcem. Moj oče, ki je takrat živel v Avstraliji, mi je poslal prehransko dopolnilo Omega3, ki lajša težave srca in ožilja in mi svetoval, da se o njenih zelo dobrih učinkih prepričamo sami. Ko so se moževe zdravstvene težave s pomočjo tega prehranskega dopolnila brez zdravil uredile, sem vedela, da moram to pozitivno izkušnjo deliti tudi z drugimi in jim pomagati, da si lahko olajšajo življenje. Tako sem se podala na samostojno podjetniško pot in prehranska dopolnila Henry Blooms iz Avstralije pripeljala v Slovenijo. Izdelke Henry Blooms odlikuje visoka kvaliteta, ki jih v svetu prehranskih dopolnil uvršča na prvo mesto že od leta 1938. Izdelki imajo tudi GMP certifikat (certifikat dobre proizvodnje prakse).Svojim poslovnim partnerjem nudite tudi, da lahko ekskluzivno tržijo izdelke na drugih tujih trgih.

Res je. Našim poslovnim partnerjem nudimo, da lahko ekskluzivno tržijo izdelke tudi na drugih tujih trgih.


Zasledili smo, da imate tudi svojo oddajo? Nam zaupate prosim malo več…

Imam tudi svojo oddajo, v kateri vam predstavljamo naše izdelke. Več si lahko pogledate na naši spletni strani: TUKAJ.


Prosim predstavite nam podrobneje vašo ponudbo izdelkov?

V naši ponudbi imamo že 15 izdelkov. Omega3 (100 in 200 kapsul) in smo edini, ki imamo družinsko pakiranje. Svetlinovo olje, Kurkumin plus z dodanim črnim poprom, Liver detox 1A, Tri-magnezijev citrat 900mg, Koencim Q10, Liposomski vitamin D3+K2, Fermentiran napitek oljčnih listov, C-vitamin z dodanim šipkom, Glukozamin + Hondroitin, dnevni Probiotik, Premium nočni Kolagen, Lady Lac in Super Kelp.Komu vse so vaši izdelki namenjeni?

Izdelki so namenjeni vsem, ki se želijo v svojem telesu dobro počutiti in pazijo nase. Mladostnikom, otrokom, športnikom, starostnikom, nosečnicam, ni omejitve. Prehranska dopolnila so v današnjem času obvezna pomoč za telo.


Kaj je poslanstvo vaše spletne trgovine?

Poslanstvo naše spletne trgovine? Da ljudi izobražujemo in jim profesionalno predajamo vse informacije. Namreč naše stranke izobražujemo na kaj naj bodo pozorne, ko se odločijo za nakup izdelkov. Vedno biti dostopni za brezplačne informacije. Zavedam se, da bi danes mogli biti že vsi strokovnjaki, ko nam na vsakem koncu ponudijo izdelek za zdravje.Po čem se vaša prehranska dopolnila razlikujejo od ostalih, ki jih je moč najti na trgu?

Izdelki se ponašajo z višjo koncentracijo, večjim pakiranjem in zelo dostopno ceno. Zaradi višje koncentracije izdelek uporabniku ponudi hitrejše rezultate. Izdelki ne vsebujejo glutena, škroba, mleka, konzervansov in barvil. Prav tako ne vsebujejo težkih kovin, pesticidov, živega srebra in TiO2. Ker ne vsebujejo sladkorja, so primerni tudi za sladkorne bolnike.


Po katerih izdelkih ljudje največ posegajo?

Težko se je opredeliti. Sedaj v tem času zagotovo veliko povprašujejo po izdelkih za več energije, za nespečnost in psihične težave. Med vsemi najbolj poznanimi je zagotovo na 1.mestu Omega3.


Vaše najbljubše prehransko dopolnilo?

Moj najljubši je zagotovo Q10, Svetlinovo olje, C-vitamin in Magnezij. Se mi zdi, da brez te izbire ne bi mogla tako dobro funkcionirati skozi dan. Mislim, da bi morale vse ženske imeti to paleto izdelkov glede na naše naloge in poslanstvo. Lažje bi premagovale naloge in bolje bi se počutile v svojem telesu.


Bralke zagotovo zanima kdaj poseči po prehranskih dopolnih in zakaj?

Ko začutiš, da se ne počutiš dobro v svojem telesu. Ko se pojavi zdravstvena težava in takrat, ko želiš svoje počutje izboljšati. Če imaš težavo s kožo, slabimi lasmi, nohti, hormonskim neravnovesjem. Menim, da v vsakem življenjskem obdobju ženska potrebuje kvalitetno prehransko dopolnilo.


Katero prehransko dopolnilo bi svetovali ženskam po 30 letu starosti?

Svetlinovo olje, Tri-magnezijev citrat, C-vitamin, vitamin D3+K2. Izdelke najdete: TUKAJ.


Bestseller izdelek?

Besteller izdelek je zagotovo TRI-MAGNEZIJEV CITRAT – 900MG. EDINI in NAJMOČNEJŠI na trgu. Večina zagotovo pozna magnezijev citrat – to je najboljša oblika magnezija za telo, ker se hitro absorbira in ne povzroča prebavnih nevšečnosti. Naš TRI-magnezijev citrat pa pomeni, da so na dve molekuli citrata vezani trije atomi magnezija (razmerje 3:2). V primeru običajnega magnezijevega citrata pa je to razmerje samo 1:1. Smo edini, ki imamo najmočnejši, 900mg magnezijev citrat in edini z formulo tri citrat.


Na trgu je velika izbira prehranskih dopolnil. Naj kaj moramo biti še posebej pozorni pri nakupu le teh?

Da so registrirani na uradu za zdravo hrano, preverimo podjetje in dobavitelja! Ne kupujte prehranska dopolnila preko spleta iz tujine!


Razvili ste tudi lastno blagovno znamko (čestitke). Nam razkrijete za kakšen izdelke gre?

Hvala za čestitke. Dva izdelka sta naša blagovna znamka. Omega3 in Glukozamin s Hondroitinom. S tema izdelkoma smo začeli poslovno pot. Še vedno je največ srčno žilnih bolezni in težav s sklepi. Zato smo se odločili, da ta dva izdelka damo pod lastno blagovno znamko. Blagovna znamka je srce in duša uspešnega podjetja, v blagovno znamko verjameš, jo neguješ ter paziš nanjo.
Poleg spletne trgovine www.dodajprehrani.si, kje lahko še kupimo vaše izdelke?

V nekaterih lekarnah in Sanolaborju. V TV oddajah: Gold tv in Net tv.


Vaš življenjski moto? Biti in ostati zdrav je vrednota, za katero se je vredno potruditi.

 
 

Comments


Preverite v trgovini