Objavil

Polnozrnati kruh začinjen s kurkumo

Potrebuješ čisto malo sestavin in še manj časa, tako zelo preprosto je…

Sestavine: 

  • 0.5 kg pirine polnozrnate moke
  • po okusu solimo ( himalajska sol)
  • žlica hladno stiskanega olivnega olja
  • 0.5 vrečkice vinskega kamna 
  • 0.5 L mineralne vode
  • čajna žlička kurkume 

Najprej zmešamo vse suhe sestavine in pri tem pazimo, da se sol ne dotika vinskega kamna. Dodamo radensko in dobro premešamo, da razbijemo vse grudice in dobimo gladko zmes. 

V primeren pekač najprej položimo papir za peko in potem brez nepotrebnega vzhajanja še mešanico sestavin, ki smo jih pripravili za naš kruh. 

Pečico nastavimo na 180 stopinj in še v hladno postavimo pekač, s tem dosežemo, da kruh vzhaja postopoma in se izognemo, da bi se spekel na hitro samo od zunaj, znotraj pa bil bil še tekoč. Pečemo približno 40 minut, odvisno seveda od pečice, svojo sami najbolje poznate. Test: pičiš v sredino z leseno palčko, če se kaj zmesi prime nanjo bo treba za nekaj časa še nazaj v pečico. 

Zdržite, da se kruh pred rezanjem shladi, če pa je skušnjava prevelika, pa priporočamo da še toplega namažete s hladno stiskanim kokosovim oljem. 

Mmmm….pa dober tek vsem:)