Pokličite nas:
041 790 404
 

Pri nakupu nad 50 € je poštnina brezplačna.

Vsi artikli so brez glutena, škroba, laktoze ter konzervansov!

0,00 € - 0 items

V nakupni košari ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

Polnozrnati kruh začinjen s kurkumo

8. 03. 17 19:03  |  Recepti

Sestavine: 

0.5 kg pirine polnozrnate moke

po okusu solimo ( himalajska sol)

žlica hladno stiskanega olivnega olja

0.5 vrečkice vinskega kamna 

0.5 L mineralne vode

čajna žlička kurkume 

 

Najprej zmešamo vse suhe sestavine in pri tem pazimo, da se sol ne dotika vinskega kamna. Dodamo radensko in dobro premešamo, da razbijemo vse grudice in dobimo gladko zmes. 

V primeren pekač najprej položimo papir za peko in potem brez nepotrebnega vzhajanja še mešanico sestavin, ki smo jih pripravili za naš kruh. 

Pečico nastavimo na 180 stopinj in še v hladno postavimo pekač, s tem dosežemo, da kruh vzhaja postopoma in se izognemo, da bi se spekel na hitro samo od zunaj, znotraj pa bil bil še tekoč. Pečemo približno 40 minut, odvisno seveda od pečice, svojo sami najbolje poznate. Test: pičiš v sredino z leseno palčko, če se kaj zmesi prime nanjo bo treba za nekaj časa še nazaj v pečico. 

Zdržite, da se kruh pred rezanjem shladi, če pa je skušnjava prevelika, pa priporočamo da še toplega namažete s hladno stiskanim kokosovim oljem. 

Mmmm....pa dober tek vsem:) 

« Nazaj