Pokličite nas:
041 790 404
 

Pri nakupu nad 50 € je poštnina brezplačna.

Vsi artikli so brez glutena, škroba, laktoze ter konzervansov!

0,00 € - 0 items

V nakupni košari ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

Posušeni listi oljke

10. 11. 16 20:55  |  Blog

Oljčni listi so tako zelo zdravilni zaradi oleuropeina, to je snov, ki jim daje značilno grenčino. Največ aktivnih učinkovin je v listih oljk pozimi, nekje do časa cvetenja. Zaradi močnega, značilnega okusa in intenzivnosti, lahko uživajo le v obliki čaja, ekstrakta ali v kapsulah. Za najboljši izkoristek se je najbolje posluževati posušenih listov v kapsulah, ki so termično obdelane. 

Delovanje je zares široko spektralno. Poleg tega, da uravnavajo krvni pritisk, znižujejo raven škodljivega holesterola, učinkujejo tudi protivnetno. Znanstveno je dokazano, da polifenolne snovi v njih omilijo stres, ter povečujejo vitalnost in energijo. Izvleček oljčnih listov naj bi deloval imunostimulativno.

Nanje prisegajo tudi mlade družinice, ki njihove blagodejnosti uporabljajo predvsem v boju proti nadležnim virusom in bakterijam. Kapsule lahko mamice enostavno odprejo in vsebino stresejo otrokom v mleko, čaj ali kakšen drug napitek. Primerni so tudi za noseče in doječe mamice, ter otroke od drugega leta starosti naprej.

V zadnjem času lahko v kozmetičnih salonih in prodajalnah s kozmetiko najdemo vedno več izdelkov, ki vsebujejo izvlečke oljčnih listov. Učinkujejo namreč tako, da zožujejo pore, zato jih najdemo predvsem v tonikih in milih za mastno kožo, ter kremah za po britju. Delujejo antiseptično, antibakterijsko, antimikrobno.  

list oljke

« Nazaj