Objavil

Nad zdravstvene ali lepotne težave s svetlinovim oljem

Svetlinovo olje

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki v velikanski ponudbi umetnih zdravil še vedno iščete alternativne rešitve? V tem primeru vam olje iz semen rastline imenovane Svetlin zagotovo ni tuje.

Rastlino, iz katere dobimo (večkrat tako poimenovanega) kralja med olji, so najprej odkrili v Severni Ameriki, v 17. stoletju pa so ga prvič prenesli tudi v Evropo in dalje po svetu.

Katere so ključne sestavine svetlinovega olja?

Omenjeno zdravilno sredstvo je bogat vir gama-linolenske (GLA) in linolne (LA) kisline, torej nenasičenih esencialnih maščobnih kislin, ki sta izredno pomembni za zaščito živcev in celic.

Prav tako GLA vpliva na boljši pretok krvi, zato je izredno priporočljivo, da se ga uživa pred menstruacijo, saj lajša menstrualne bolečine. Izredno koristen je tudi za ljudi s povišanim holesterolom, saj znižuje slab holesterol in varuje telo pred srčno-žilnimi boleznimi.

Ne gre zanemariti niti dejstva, da olje zmanjšuje nevarnost vnetij, zmanjšuje bolečine in otekanje sklepov pri artitisu in revmi.

Pomaga pri presnovi, izboljšuje razpoloženje, zmanjšuje tesnobnost, preprečuje kronično utrujenost in izboljša koncentracijo. Pa ne samo to, zaradi GLK in sorodnih maščobnih kislin olje uničuje rakave celice in tako telo varuje pred rakavimi obolenji.

Zakaj se svetlinovo olje uporablja v kozmetiki?

T. i. “kralj med olji” odpravlja različne težave s kožo ter jo naredi mehko in gladko. Odlično deluje tudi na nohte ter izboljša kvaliteto las, okrepi trepalnice in preprečuje njihovo lomljenje.

Ker ima veliko vitamina E, preprečuje nastanek suhe kože, gub, razpok ter blaži vnetja, alergije, prhljaj in luskavico. Že od nekdaj so ga uporabljali tudi za celjenje ran in podplutbe.

Svetlinovo olje je torej neverjeten vir hranilnih sestavin, ki telesu pomagajo tako navznoter kot navzven.

Kako ga je najbolje uživati?

Najbolje ga je uživati v obliki želatinastih 1000mg kapsul, saj to preprečuje oksidacijo olja med shranjevanjem. Hkrati pa kapsula omogoča tudi, da se nenasičene maščobne kisline počasi sproščajo v organizem, s čimer se podaljša tudi učinek.

Jemlje se dve kapsuli 1000mg olja dnevno. Priporoča pa se tudi iztis olja iz kapsule, le-tega lahko uporabimo pri pripravi maske za obraz, ki bo čudovito nahranilo našo kožo, jo naredilo mehko in gladko. Odpravlja tudi težave z aknasto kožo, jo pozdravi odznotraj navzven, saj skrbi za uravnavanje hormonskega neravnovesja. Slednje pa je velikokrat vzrok za tovrstne preglavice.


Avtorica zapisa: Kaja Ahčin