Telo ne more izdelovati magnezija samo, zato ga moramo vnašati s pravilno, uravnoteženo prehrano. Že samo s shranjevanjem, rezanjem ali toplotno obdelavo se koncentracija magnezija niža. Zato samo z živili, ki vsebujejo tudi magnezij ne moremo zadostiti dnevnim potrebam.
Z eno kapsulo Magnezijevega tricitrata 900 mg dobite 140mg elementarnega minerala magnezija. Visoka koncentracija v kapsuli je potrebna za max. absorbicijo, saj je magnezij izjemno krhek.
Za odrasle priporočamo 375mg magnezija dnevno, ženske ga običajno potrebujejo nekoliko manj kot moški. Otroci običajno magnezija še ne dodajajo k prehrani. Kadar pa se za to pojavi potreba pa priporočamo ne več kot 180 mg dnevno, od 8. starosti dalje.
Priporočen dnevni odmerek magnezija je 375 mg; presežek magnezija se izloči z urinom.
To pomeni, da so na dve molekuli citrata vezani trije atomi magnezija (razmerje 3:2). V primeru običajnega magnezijevega citrata je to razmerje samo 1:1. 1 kapsula vsebuje: Magnezijev citrat 900 mg / kar ustreza čistemu magneziju 139,05 mg / 37 %.
Ne, izdelek ne vsebuje alergenov. Ne vsebuje pšenice, kvasa, glutena, laktoze, mleka, mlečnih sestavin, živalskih sestavin, soli, sladkorjev, soje, umetnih barvil, arom in konzervansov.
Da, izdelek je primeren za vegane in vegetarijance.
Da, izdelek je primeren za bolnike s celiakijo.
Da, izdelek je primeren za bolnike s sladkorno boleznijo.
Da, izdelek je primeren za bolnike z laktozno intoleranco.
Da, izdelek je primeren za noseče in doječe mamice.
Magnezijev tricitrat 900mg se lahko jemlje kadarkoli preko dneva. Bolj se priporoča jemanje po telesnem naporu, kot pred njim. Kadar se pojavljajo težave z nespečnostjo se priporoča jemanje pred spanjem.
Na žalost dandanes naša prehrana, zaradi okoljskih vplivov, ter spremenjenega načina življenja, ni več tako uravnotežena in kakovostna. S prehrano torej ne moremo zadostiti dnevnim potrebam po vitaminih in mineralih. Mineral magnezij je zelo krhek in zato se s kakršnokoli toplotno obdelavo (tudi rezanje, mešanje v sokove, ipd.) njegova koncentracija v živilu vsaj prepolovi.