Pogosta vprašanja

Zakaj sploh potrebujem dodajati prehrani magnezij?

Telo ne more izdelovati magnezija samo, zato ga moramo vnašati s pravilno, uravnoteženo prehrano. Že samo s shranjevanjem, rezanjem ali toplotno obdelavo se koncentracija magnezija niža. Zato samo z živili, ki vsebujejo tudi magnezij ne moremo zadostiti dnevnim potrebam.

Torej z eno kapsulo dobim 900mg magnezija?

Z eno kapsulo Magnezijevega tricitrata 900 mg dobite 140mg elementarnega minerala magnezija. Visoka koncentracija v kapsuli je potrebna za max. absorbicijo, saj je magnezij izjemno krhek.

Koliko je priporočen dnevni odmerek Magnezijevega tricitrata 900mg Blooms Health?

Za odrasle priporočamo 375mg magnezija dnevno, ženske ga običajno potrebujejo nekoliko manj kot moški. Otroci običajno magnezija še ne dodajajo k prehrani. Kadar pa se za to pojavi potreba pa priporočamo ne več kot 180 mg dnevno, od 8. starosti dalje.

Se lahko z magnezijem predoziram?

Priporočen dnevni odmerek magnezija je 375 mg; presežek magnezija se izloči z urinom.

Kako se trimagnezijev citrat razlikuje od običajne oblike magnezijevega citrata?

To pomeni, da so na dve molekuli citrata vezani trije atomi magnezija (razmerje 3:2). V primeru običajnega magnezijevega citrata je to razmerje samo 1:1. 1 kapsula vsebuje: Magnezijev citrat 900 mg / kar ustreza čistemu magneziju 139,05 mg / 37 %.

Ali izdelek vsebuje kakšne alergene?

Ne, izdelek ne vsebuje alergenov. Ne vsebuje pšenice, kvasa, glutena, laktoze, mleka, mlečnih sestavin, živalskih sestavin, soli, sladkorjev, soje, umetnih barvil, arom in konzervansov.

Je izdelek primeren za vegane in vegetarijance?

Da, izdelek je primeren za vegane in vegetarijance.

Je izdelek primeren za bolnike s celiakijo?

Da, izdelek je primeren za bolnike s celiakijo.

Je izdelek primeren za bolnike s sladkorno boleznijo?

Da, izdelek je primeren za bolnike s sladkorno boleznijo.

Je izdelek primeren za bolnike z laktozno intoleranco?

Da, izdelek je primeren za bolnike z laktozno intoleranco.

Je izdelek primeren za noseče in doječe mamice?

Da, izdelek je primeren za noseče in doječe mamice.

Kdaj naj zaužijem kapuslo magnezijevega tricitrata 900mg?

Magnezijev tricitrat 900mg se lahko jemlje kadarkoli preko dneva. Bolj se priporoča jemanje po telesnem naporu, kot pred njim. Kadar se pojavljajo težave z nespečnostjo se priporoča jemanje pred spanjem.

Ali ni v raznovrstni, uravnoteženi prehrani zadosti minerala magnezija?

Na žalost dandanes naša prehrana, zaradi okoljskih vplivov, ter spremenjenega načina življenja, ni več tako uravnotežena in kakovostna. S prehrano torej ne moremo zadostiti dnevnim potrebam po vitaminih in mineralih. Mineral magnezij je zelo krhek in zato se s kakršnokoli toplotno obdelavo (tudi rezanje, mešanje v sokove, ipd.) njegova koncentracija v živilu vsaj prepolovi.