Objavil

Kako se v jesenskem času izogniti prehladu

Ingverjev napitek proti prehladu

Čas, ko se poletje preveša v jesen, je čas, ko je na pohodu največ virusov in bakterij. Veliko nas v tem času zboli oz. se prehladi. Dejstvo je, da so jutra že zelo hladna, prav tako tudi večeri. Čez dan pa se lahko še zmeraj prepuščamo zadnjim (skoraj poletnim) sončnim žarkom.

Zato smo v jeseni večinoma v dilemi, kako se obleči, da nas zjutraj ne bo zeblo, čez dan pa nam ne bo vroče.

Velikokrat nas telo, s prehladom, opozori na to, da nismo dovolj dobro premislili preden smo se zjutraj odpravili od doma in kaj hitro začnemo smrkati.

Zakaj sploh pride do teh bolezni v jesenskem času?

Imunski sistem našega telesa je v jesenskem času zaradi nihanja temperatur precej na udaru, zato se kaj hitro lahko zgodi, da oslabi. Ker je imunski sistem tista pomembna stvar našega telesa, ki telo brani pred vsemi virusi, je ob njegovi oslabitvi veliko več možnosti, da bodo virusi zmagali in bomo zboleli. Zato je pomembno, da je poskrbimo, da bo naša »obramba« dovolj trdna.

Kako lahko okrepimo svoj imunski sistem?

Seveda je zelo pomembno, da poskusimo živeti čim bolj zdravo, uživati sezonsko sadje in zelenjavo, biti čim manj pod stresom in dovolj spati. Vse to se sliši povsem preprosto, v praksi pa je v današnjem hitrem tempu življenja predvsem težko izvedljivo. Zato vam spodaj prilagam recept za naraven pripravek, ki bo pripomogel k okrepitvi tvojega imunskega sistema in napovedovanju boja proti nadležnim virusom.

Ingverjev napitek proti prehladu:

Sestavine: ingver, vroča voda, cimet, med, limona

Ingverjev napitek proti prehladu
Ingverjev napitek proti prehladu

Postopek priprave:

  1. Za prst debel kolut ingverjeve korenine olupimo in narežemo na manjše koščke.
  2. Začinimo s ščepcem cimeta in prelijemo z 2,5 dl vroče vode.
  3. Pokrito pustimo 10 minut.
  4. Nato dodamo žličko medu in žličko sveže iztisnjenega soka limone, premešamo in uživamo po požirkih.