Objavil

Kaj je fermentacija?

fermentacija

Proces, ki zdravo hrano naredi še bolj zdravo.

Kaj razumemo pod procesom »fermentacija«? 

Gre za naravni spontani postopek, pri katerem naravno prisotne bakterije v živilih poskrbijo za razkroj škroba in sladkorja. Pri tem se ustvarja mlečna kislina. S tem postopkom pa se v živilih naravno ohranijo vsi vitamini ter encimi, kot stranski produkt pa nastajajo tudi »dobre bakterije«, imenovane mlečno-kislinske bakterije. Le-te se po zaužitju produkta, pridobljenega s pomočjo fermentacije, naselijo v našem črevesju in podpirajo mikrofloro črevesa, ter posledično pomagajo pri prebavi. 

Torej na nek način lahko rečemo, da fermentacija izboljša absorbcijo hranil v črevesju, hkrati pa odpravlja tudi napihnjenost, zaprtje in zakisanost telesa. Med procesom fermentacije, se namreč sladkor že predela, zaradi česar ob zaužitju našemu telesu za predelavo sladkorjev ni potrebno vložiti več toliko energije. 

Zato lahko velikokrat beremo tudi o fermentiranih izdelkih, ki jih imenujejo kar »superživila«. Definitivno gre za izdelke naše prihodnosti. Gre za živila, ki s tem procesom postanejo še »bolj zdrava«, zaradi vseh vitaminov, mineralov, probiotičnih kultur, ki jih skozi postopek pridobijo. Med drugim med fermentacijo nastaja tudi veliko encimov, folna kislina, vitamini skupine B, vključno z vitaminom B12, vitamin C, cink … 

Kaj je Olea Europaea?

Gre za vsem dobro poznano oljko. Posušeni listi oljke pa so dodani tudi našemu napitku. Oleuropein iz oljčnega lista razpade v telesu in tako tvori drugo snov, imenovano enolinat, ki ima sposobnost, da uniči bakterije, viruse in glive škodljive za telo, medtem ko spodbuja delovanje dobrih bakterij. 
V napitku je 75 mg Oleuropeina, ki: 

  • ohranja normalni krvni tlak, 
  • deluje protivirusno, protiglivično in protibakterijsko, 
  • v njem je možno najti tudi selen, cink, vitamin C. 

V fermentirani napitek z dodanim izvlečkom oljčnih listov je dodanih 6 različnih sevov; 6*10 CFU veganskih probiotičnih oz. mlečno kislinskih bakterij, ki pripomorejo k zdravi in urejeni prebavi. 

Kakšen je okus napitka?

Ta je izrazito saden, po gozdnih sadežih.

Priporoča se 1 zamašek dvakrat dnevno v 0.5 dcl vode ali v svoj smoothie. 

Izdelek ne vsebuje alergenov; glutena, laktoze, soli, sladkorja, soje in je primeren za vegane in vegetarijance.

Izdelek se lahko priporoča tudi v podporo otroškemu imunskemu sistemu. 

Pazite nase.


Mnenje o izdelku “Izvleček oljčnih listov (fermentirano)”