Za vsakogar dobro v letu 2021 8. januarja, 2021 - Pošteno smo že zakorakali v leto 2021, ki smo ga vsi težko pričakovali. Čeprav sem človek, ki v vsaki stvari…
Mraz in virusi trkajo na vrata 18. novembra, 2020 - Kako pa vi pazite nase? »Pa pazi nase!« so gotovo najbolj znane besed naših zlatih mamic, ki jih v teh…
Nad zdravstvene ali lepotne težave s svetlinovim oljem 2. novembra, 2020 - Ste tudi vi eden izmed tistih, ki v velikanski ponudbi umetnih zdravil še vedno iščete alternativne rešitve? V tem primeru…
VITAMIN D3 – vitamin sonca. 1. novembra, 2020 - Za vitamin D3 ste najbrž že slišali. Telo ga lahko samo sintetizira iz ultravijoličnih žarkov, katerim smo izpostavljeni v času…
Kako se v jesenskem času izogniti prehladu 15. septembra, 2020 - Čas, ko se poletje preveša v jesen, je čas, ko je na pohodu največ virusov in bakterij. Veliko nas v…
Športne poškodbe – kako se jim izogniti? 10. junija, 2020 - Telesna dejavnost poleg zdrave prehrane igra pomembno vlogo pri ohranjanju našega zdravja in splošnega počutja. Na žalost pa so športne…
Magnezij – kdaj, zakaj, v kakšni obliki? 25. maja, 2020 - Magnezij je mineral, ki v telesu sodeluje v več sto encimskih procesih. Sodeluje pri sintezi beljakovin, v procesih delitve celic,…
Omega 3 – zakaj se jih splača vključiti v prehrano 18. januarja, 2020 - Omega 3 nenasičene maščobne kisline, ki jih najdemo v ribjem olju, so za naše telo esencialne. To pomeni, da jih…
Kurkuma – možganska začimba 18. januarja, 2020 - Kaj je kurkuma in zakaj je dobra za naše telo Kurkuma je aromatična, oranžna začimbnica z Daljnega vzhoda. Včasih je…
Zakaj so fermentirani izdelki dobri za nas? 26. oktobra, 2019 - Za fermentirane izdelke bi lahko rekli, da so to izdelki naše prihodnosti. Fermentacija je spontani postopek, kjer naravno prisotne bakterije…